fbpx
Τι είναι περιεχόμενο φιλικό προς SEO

Τι είναι το περιεχόμενο φιλικό προς το SEO;

Το φιλικό περιεχόμενο προς το SEO δημιουργείται έχοντας κατά νου την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης, παρέχοντας οδηγίες για το πώς να κατανοήσετε και να συνδέσετε τον ιστότοπό σας με ένα συγκεκριμένο θέμα. Παρέχει μια δομή τόσο για τις μηχανές αναζήτησης, όσο και για τους αναγνώστες όταν χρησιμοποιείται σωστά.

Η δημοσίευση νέου και συνεπούς περιεχομένου εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο σημαντικές και προκλητικές εργασίες SEO. Είναι αρκετά απλό, αρκεί να τηρείτε μια βασική ιδέα: Οι άνθρωποι έρχονται πρώτοι.

Υπάρχουν φυσικά πολλοί κανόνες όσον αφορά τη σύνταξη περιεχομένου που ευχαριστεί τις μηχανές αναζήτησης, αλλά οι περισσότεροι είναι εύκολο να ενσωματωθούν όταν στοχεύουν στη σύνταξη ποιοτικού περιεχομένου. Παρακάτω καλύπτουμε ορισμένα από τα βασικά που πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά την προσπάθεια σύνταξης SEO και φιλικού προς το χρήστη περιεχομένου.

Βρείτε την πρόθεση αναζήτησης

Η πρόθεση αναζήτησης είναι ο λόγος για τον οποίο ένας χρήστης έψαξε κάτι. Οι μηχανές αναζήτησης προσπαθούν πάντα να παρουσιάζουν πρώτα το πιο σχετικό περιεχόμενο, οπότε θέλετε να προσπαθήσετε να αντιστοιχίσετε την πρόθεση αναζήτησης με το περιεχόμενο σας. Μια μελέτη της Microsoft δείχνει ότι η μέση προσοχή των χρηστών είναι περίπου 8 δευτερόλεπτα, οπότε μην χάνετε χρόνο. Πώς μπορείτε να καταλάβετε εκ των προτέρων την πρόθεση αναζήτησης; Ρίξτε μια ματιά στο Google ή σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Εάν αναζητήσετε σχετικό περιεχόμενο, τότε μπορείτε να δείτε κάποιο είδος απάντησης. Ο έλεγχος των πρώτων δύο σελίδων είναι συχνά αρκετός για να αρχίσετε να εντοπίζετε μια τάση.

Εσωτερικοί σύνδεσμοι για περισσότερες πληροφορίες

Δυστυχώς, αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα (Κορυφαία λάθη SEO) που βλέπουμε. Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι είναι συνδέσεις που δημιουργείτε μεταξύ διαφορετικών σελίδων του ιστότοπού σας. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για χρήση στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, καθώς και για καλύτερη εμπειρία χρήστη. Σας δίνει την ευκαιρία να παρέχετε στον αναγνώστη σας πρόσθετες πληροφορίες, διατηρώντας παράλληλα τους ενδιαφερόμενους να εξερευνήσουν περισσότερο τον ιστότοπό σας. Αλλά και οι μηχανές αναζήτησης θα χρησιμοποιήσουν αυτούς τους εσωτερικούς συνδέσμους για την αναγνώριση περιεχομένου. Η χρήση εσωτερικών συνδέσμων, μπορεί να βοηθήσει όταν προσπαθείτε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα σε άλλο σχετικό περιεχόμενο. Ενημερώστε παλιά άρθρα και βρείτε πρόσθετους συνδέσμους για το νέο περιεχόμενο που έχετε δημοσιεύσει. Αυτό θα αυξήσει τον αριθμό των εσωτερικών συνδέσμων σας και μπορεί να βοηθήσει στην κατάταξη της σελίδας, ενισχύοντας συνολικά την σελίδας σας. Δεν αυξάνετε μόνο τα παλαιότερα άρθρα σας με περισσότερους πόρους, αλλά δείχνετε στις μηχανές αναζήτησης ότι παρέχετε σχετικό περιεχόμενο.

Προσθέστε επικεφαλίδες για δομή

Βοηθήστε τους αναγνώστες σας, καθώς και τις μηχανές αναζήτησης και προσθέστε μερικές επικεφαλίδες στα άρθρα σας. Οι επικεφαλίδες μπορούν να βοηθήσουν τις μηχανές αναζήτησης κατά την ανίχνευση της σελίδας σας. Καθιστούν απλούστερο για όλους να κατανοήσουν το περιεχόμενο με σύντομο και συνοπτικό τρόπο. Προσθέτουν επίσης κάποια δομή έτσι ώστε το κείμενό σας να μην φαίνεται πολύ αδέξιο και το καθιστά λιγότερο εκφοβιστικό για τους αναγνώστες (σε κανέναν δεν αρέσει ένα τείχος κειμένου). Θεωρείται επίσης βέλτιστη πρακτική για φιλικό περιεχόμενο SEO να χρησιμοποιείτε τη λέξη-κλειδί σας στις επικεφαλίδες. Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι που θέλετε να χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης.

Δημοσιεύστε νέο και σχετικό περιεχόμενο

Διατηρήστε το περιεχόμενό σας φρέσκο ​​και σχετικό με αυτό που αναζητούν οι χρήστες. Φυσικά, η συχνότητα θα εξαρτηθεί από την επιχείρησή σας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε τι αναζητούν οι χρήστες σήμερα. Η ενημέρωση σχετικά με γενικά θέματα γύρω από το αντικείμενο σας βοηθά κατά τη σύνταξη άρθρων γύρω από συγκεκριμένα θέματα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει, όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε πώς θα πρέπει να αντιδράσει η επιχείρησή σας σε κοινωνικές ή ειδησεογραφικές εκδηλώσεις. Το να μιλάτε για σχετικά νέα θα σας δώσει μια ακόμη ευκαιρία να συνδεθείτε με τους πελάτες σας, ενώ θα δείχνετε στις μηχανές αναζήτησης ότι παραμένετε ενεργοί και αφοσιωμένοι.

Παράγοντες για περιεχόμενο φιλικό προς το SEO

Κατάλληλη πυκνότητα λέξεων-κλειδιών

Παρακολουθήστε την πυκνότητα των λέξεων-κλειδιών σας και μην την παρακάνετε. Είναι εύκολο (τόσο για τους χρήστες όσο και για τις μηχανές αναζήτησης) να προσδιορίσουν έναν συγγραφέα που έγραψε ένα άρθρο επειδή ήθελε να παρέχει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο. Κρατήστε το απλό, σχετικό και επίκαιρο και τα υπόλοιπα θα προέρχονται από τις πληροφορίες που παρέχετε. Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τη στόχευση συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιών, ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν χρειάζεται και εντός πλαισίου.

Κερδίστε μια θέση στην κατάταξη

Οι μηχανές αναζήτησης προσπαθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των χρηστών με μια γρήγορη ματιά στο αποτέλεσμα. Το να κερδίσετε μια θέση για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί πρέπει πάντα να είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους σας. Αφιερώστε χρόνο και κάντε κάποια έρευνα σε ανταγωνιστικούς ιστότοπους που εμφανίζονται για τα θέματα που προσπαθείτε να κατατάξετε την σελίδα σας. Θα πρέπει να μπορείτε να αρχίσετε να εντοπίζετε μια τάση αφού ελέγξετε μερικές από αυτές. Αυτό θα σας δώσει μια γενική ιδέα για το πώς να μορφοποιήσετε το επόμενο άρθρο σας για να ελπίζετε ότι θα κερδίσετε μια θέση στην κατάταξη.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το SEO ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα χρήσιμα άρθρα:

Αν πάλι δεν θέλετε να ασχοληθείτε, εμείς είμαστε εδώ για σας. Ας βελτιώσουμε σημαντικά την κατάταξή σας στην Google και την προβολή της επιχείρησής σας της αναζήτησης σήμερα. Εμπιστευθείτε τους ειδικούς της DS Digital Services για την επιτυχία της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο!

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, μοιραστείτε το στα social media. Δεν θα σας πάρει πάνω από ένα λεπτό!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *