fbpx
Οπτική επιχείρησης στο Instagram

Οπτική ταυτότητα επιχείρησης στο Instagram

Η προσέλκυση μιας σταθερής ροής νέων πελατών είναι ο βασικός σκοπός, αλλά η οικοδόμηση της αφοσίωσης των πελατών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μακροπρόθεσμης επιτυχίας μιας επιχείρησης. Και ξεκινά με μια καλή πρώτη εντύπωση. Με μία ισχυρή οπτική ταυτότητα για την επιχείρηση.

Σκεφτείτε το: όταν αναζητάτε μια μάρκα στο ίντερνετ, τι θυμάστε για αυτήν που ξεχωρίζει; Πιθανότατα, το λογότυπό τους ή το συνολικό τους στυλ – όπως η συνάντηση με ένα άτομο που φοράει ένα υπέροχο κοστούμι. Όταν συναντήσετε ξανά αυτήν την επιχείρηση, αυτή η εικόνα θα σας έχει κολλήσει. Ειδικά αν την βλέπετε συχνά σε διαφορετικά μέρη. Αυτή είναι η οπτική ταυτότητα μιας μάρκας και είναι αυτό που θέλετε να θυμούνται οι πελάτες.

Οπτική ταυτότητα επιχείρησης στο Instagram

Η ύπαρξη μιας αξέχαστης οπτικής ταυτότητας είναι σημαντική για τα κοινωνικά δίκτυα. Πλέον ένα τυπικό εργαλείο στο οπλοστάσιο της ψηφιακής αγοράς. Το Instagram ειδικότερα είναι φτιαγμένο για τη χρήση οπτικού περιεχομένου για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Το να ξεχωρίζετε και να κερδίζετε αφοσίωση και οπαδούς εξαρτάται από το πόσο καλά ορίζεται η οπτική σας ταυτότητα. Δείτε πώς να το κάνετε.

1. Γνωρίστε την επωνυμία σας μέσα-έξω

Πριν δημιουργήσετε μια οπτική ταυτότητα, χρειάζεστε πρώτα μια πραγματική ταυτότητα. Μάθετε τις βασικές πτυχές της επωνυμίας που θέλετε να κοινοποιήσετε στο κοινό σας και μετά μεταφράστε τις οπτικά. Κλικ για tweet

Τα βασικά στοιχεία για αυτό το βήμα είναι να καθορίσετε (γραπτώς!) την αποστολή, το όραμα και τις αξίες της επιχείρησής σας. Όταν τα έχετε, απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις για να μάθετε τι θα χρειαστείτε για να την καθορίσετε και οπτικά.

 • Γιατί δημιουργήθηκε η επιχείρησή μου;
 • Ποιες είναι η αξίες της επωνυμίας μου;
 • Τι λέξεις θα χρησιμοποιούσα για να περιγράψω την επωνυμία μου;
 • Τι προσφέρει η επωνυμία μου όσον αφορά προϊόντα, υπηρεσίες και εμπειρία που δεν προσφέρουν οι άλλοι;
 • Τι είδους άτομα θέλω να είναι οι πελάτες μου;

Χρησιμοποιώντας τις απαντήσεις σας στις παραπάνω ερωτήσεις, μπορείτε να συγκεντρώσετε ένα σύνολο λέξεων-κλειδιών που σχετίζονται στενά με την επωνυμία σας.

2. Δημιουργήστε ένα σύνολο οδηγιών για την επιχείρησή σας

Οδηγίες Spotify για οπτική ταυτότητα
Πηγή: Spotify

Μην υποτιμάτε την δύναμη της καλής τεκμηρίωσης. Οι οδηγίες επωνυμίας επιβάλλουν τη συνέπεια στο γραφικό σχεδιασμό και στο μάρκετινγκ. Διατηρώντας τα πάντα μαζί, όλοι θα βρίσκονται στην ίδια σελίδα όσον αφορά τον τρόπο παρουσίασης της επωνυμίας σας οπτικά.

Παρόλο που απαιτείται χρόνος και προσπάθεια, έχοντας όλες αυτές τις λεπτομέρειες σε ένα μέρος εξοικονομείτε περισσότερο χρόνο μακροπρόθεσμα. Είναι επίσης ένα σημάδι επαγγελματισμού: δεν χρειάζεται να πηγαίνεις μπρος-πίσω, να στέλνεις email, άλλα αρχεία και οδηγίες κάθε φορά που σχεδιάζεις κάτι νέο.

Δείτε τι πρέπει να συμπεριλάβετε στις οδηγίες για την επωνυμία σας:

 • Το θέμα της επωνυμίας σας
 • Η αίσθηση και η φιλοσοφία της εταιρείας σας
 • Στυλ γραμματοσειράς και γραμματοσειρές για χρήση
 • Αποδεκτοί τρόποι χρήσης του λογότυπου της επωνυμίας σας, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους και της τοποθέτησής του
 • Παλέτα χρωμάτων για χρήση με την επωνυμία
 • Οδηγίες για τη σύνθεση εικόνων

3. Δημιουργήστε πρότυπα δημοσίευσης

Εάν θέλετε να θυμάστε ένα συγκεκριμένο χρώμα ή τύπο εικόνων ή εάν θέλετε το λογότυπό σας να είναι ορατό στη ροή και όχι μόνο στη φωτογραφία του προφίλ σας, δημιουργήστε πρότυπα ανάρτησης Instagram. Μπορείτε να έχετε ένα σταθερό φόντο για αναρτήσεις κειμένου ή περιγράμματα για τοποθέτηση γύρω από φωτογραφίες. Μπορεί να περιλαμβάνουν το λογότυπο, το εμπορικό σήμα ή το σύνθημά σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν χρειάζεται – όχι όλη την ώρα, αλλά αρκετά για να γίνονται αισθητά.

Πρότυπα δημοσίευσης Instagram για οπτική ταυτότητα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα πρότυπα όταν ανεβάζετε μερικά από τα αγαπημένα σας αποσπάσματα στο Instagram. Μπορούν να κάνουν μια ανάρτηση με απλό κείμενο να φαίνεται ενδιαφέρουσα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε περιγράμματα σε περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες και θέλετε να μοιραστείτε στο προφίλ σας. (Ιδιαίτερα χρήσιμο εάν τρέχετε ένα διαγωνισμό Instagram ή έναν διαγωνισμό φωτογραφιών χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο hashtag που μπορεί να ενσωματωθεί στο πρότυπο.

Θυμηθείτε να το αλλάζετε μερικές φορές. Αν και θέλετε να μένει στο μυαλό, δεν θέλετε να γίνει μονότονο. Δοκιμάστε να το αναμιγνύετε και να το αλλάζετε ανάλογα με την εποχή ή την καμπάνια.

4. Έχετε ένα σταθερό στυλ επεξεργασίας φωτογραφιών

Στυλ επεξεργασίας εικόνας

Αφού καθορίσετε την αίσθηση της επωνυμίας σας και τα χρώματα που την συνδέετε, εφαρμόστε την στον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφιών. Το χρώμα ως γνωστό είναι μια ισχυρή δύναμη στο μάρκετινγκ. Με την επεξεργασία των εικόνων πριν τις δημοσιεύσετε στο διαδίκτυο, μπορείτε να επηρεάσετε αυτό που μεταδίδουν.

Χρησιμοποιήστε ένα παρόμοιο στυλ επεξεργασίας με τις φωτογραφίες σας, ώστε όλες να κοινοποιούν το μήνυμά σας. Οι χρήστες θα συνδέσουν αυτό το συναίσθημα με την επωνυμία σας.

5. Χρησιμοποιήστε το Instagram σωστά

Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, κάντε την προσπάθεια να χρησιμοποιήσετε το Instagram σωστά.

Τι σημαίνει αυτό? Ανεξάρτητα από το μέγεθος του περιεχομένου που μοιράζεστε και ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκη είναι η επεξεργασία φωτογραφιών σας για κάθε εικόνα, οι προσπάθειές σας δεν θα έχουν σημασία αν δεν κάνετε χρήση της υπόλοιπης πλατφόρμας. Το Instagram έχει αναπτυχθεί – το ίδιο και τα χαρακτηριστικά του.

Ένα από τα μεγαλύτερα που δεν πρέπει να κάνετε τώρα στο Instagram είναι να δημοσιεύετε μόνο τη ροή. Το Instagram διαθέτει επίσης Stories και IGTV, το πρώτο από τα οποία μπορεί να είναι ένας ανεπίσημος τρόπος για να συνδεθείτε με τους πελάτες σας, ενώ το τελευταίο δίνει χώρο για βίντεο μεγάλης διάρκειας.

Φυσικά, μην αφήνετε τις προσπάθειές σας να διατηρήσετε την οπτική σας ταυτότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε τελική ανάλυση, η χρήση του Instagram είναι ένα μόνο βήμα στο μάρκετινγκ. Η δημιουργική συνέπεια δημιουργεί εμπιστοσύνη, επιδεικνύει αξιοπιστία και βελτιώνει την αντίληψη των πελατών — ειδικά στην οπτική επωνυμία. Διατηρήστε την επωνυμία σας σταθερή σε όλα τα σημεία επαφής πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αγορά και θα δημιουργήσετε μια επωνυμία που οι πελάτες δεν θα ξεχάσουν σύντομα.

Αν βρήκατε χρήσιμο το άρθρο μας, μοιραστείτε το στα social media.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *